Good morning

Ska precis stålsätta mig med kurslitteratur inför morgondagens
semenarium. Kul och lärorikt! Förövrigt tänkte jag ge receptet på
den syndigt goda kolapajen jag bakade i fredags..  
 
Kolapaj
 

Det här behöver du:
3 dl vetemjöl
100 gram rumsvarmt smör
1 msk olja
1 äggula
3 msk kallt vatten
1 msk strösocker

 

Kolan:
1½ dl strösocker
1½ dl ljus sirap
1½ dl vispgrädde
2 tsk kakao
1 tsk vaniljsocker
150 gram rumsvarmt smör

 

GÖR SÅHÄR:
Sätt ugnen på 250 grader. Blanda alla ingredienser till pajdegen tills degen blivit smidigt & släpper från skålens kanter. Tryck ut degen i rund form med löstagbar kant och nagga med gaffel. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt sedan pajskalet svalna. Blanda sedan alla ingredienser utom smöret till kolan i en kastrull. Låt smeten koka upp ordentligt & sedan på medelvärme ca 10 min. Kolan ska koka hela tiden. Koka tills kolan tjocknat och släpper kastrullens kanter. Dra bort kastrullen från värmen och rör ner det rumsvarma smöret till du fått en fin och slät kola. Häll över pajskalet & låt sedan stå svalt minst 3 timmar före servering så att kolan stelnar! Servera med lätt vispad grädde och någon god frukt. Låt det smaka! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0