Homemade

Älskar doften som fyller lägenheten när man bakar. Idag

har jag gjort jätte goda frallor som lika gärna hade kunnat 

vara stenugnsbakade. Och de är dessutom jätte smidiga att

göra. Nu tänkte jag trotsa höstkylan och gå ut och promenera

en sväng för att senare åka in mot stan och fika:) 

Ha en fin kväll/Nellie 

 

Goda frallor

Det här behöver du :

50 gram jäst
6 dl ljummet vatten
2 tsk salt
2 msk olivolja
9- 12 dl vetemjöl

Garnering : Vatten

Gör så här :
Smula jästen i en bunke, och lös den med lite vatten. När jästen har blandat sig helt så häll du i resten av vattnet. Rör ner saltet, olivoljan och vänd ner mjölet pö om pö medan du arbetar degen. Använd precis så mycket mjöl tills degen släpper från bakbunkens kanter. Låt jäsa i cirka 60 minuter Baka sedan ut till runda bröd, använd vid behov lite mjöl när du bakar ut, lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i ytterliga 30 minuter. Innan de ska in i ugnen – pensla med vatten.

Grädda sedan mitt i ugnen på 250 grader, i cirka 10 minuter

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0