Sista sommarveckan

Hallå!
 
Uteserveringar i all ära men
skulle ni trots allt känna suget 
efter hembakat
så kan jag varmt
rekommendera:
 
Upp och Nervänd nektarinkaka
1 dl farinsocker 
50 gram smör 
3 nektariner 
2 ägg
2 dl strösocker 
1 tsk bakpulver
1,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
0,5 dl ljummet vatten 
 
Häll farinsocker jämnt fördelat i en pajform 
klicka ut smöret
ställ in i ugnen tills smöret har smält 
 
skär nektariner i lagom stora klyftor 
och fördela över pajformen 
 
vispa ägg och strösocker poröst
vänd ner bakpulver, vetemjöl, vaniljsocker
tillsätt sist vattnet 
häll smeten över frukten och grädda på 175 grader i mitten av ugnen i 35-40 minuter 
 
 
vänta 5 minuter innan du vänder på kakan (lossa kanterna försiktigt med en kniv)  
Alltså: MMM 
Kram Nellie 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0